top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıOnur Alp YALÇINKAYA

BİNALARIN GÜRÜLTÜYE KARŞI KORUNMASI HAKKINDA YÖNETMELİK SAKARYA AKUSTİK RAPOR

Güncelleme tarihi: 17 Tem

- Güncel durumda kimler için ne gereklidir?


31.05.2019 tarihine kadar ruhsata tabi olan tüm yapılar için mimari projeye ek olarak Akustik Rapor gereklidir.

Bu tarihten sonra ise, bir bodrum katı ve çatı arası hariç yediden fazla katlı konutlar, toplam inşaat alanı 2.000 metrekareyi geçen ikiden fazla katlı konut dışı yapılar, EK-2 Tablo 2.1’de verilen bina işlevlerinden birden fazlasını içeren binalar, konser ve dinleme salonları gibi özel akustik tasarım gerektiren kullanımları içeren binalar ve A veya B akustik performans sınıfını hedefleyen binalar  için Akustik Proje, diğer tüm yapılar için Akustik Rapor gereklidir.

- Akustik Rapor nedir?


Akustik Rapor; mekânların, gürültüye hassasiyet ve gürültülülük yönünden birbirleri ile olan ilişkilerine ve ses iletim yollarına (hava doğuşlu ve darbe sesi) ait analizleri; hedeflenen akustik kalite ve yalıtım sınıfına göre uygulanacak sınır değerleri; bu değerlere ve analizlere göre mimari ve/veya tesisat projelerinde gösterilecek yapı elemanları ve bileşenleri ile noktasal birleşim detaylarını içeren rapordur.


- Akustik Proje nedir?

Binalarda ses yalıtımına dair detay ve yapısal çözümleri içeren, detay çizimlerini, anahtar paftalarını, hesap ve/veya ölçüm sonuçlarını, değerlendirme raporlarını içeren projedir.


- Akustik Performans Belgesi nedir?

Gürültüye karşı hassas olan tüm binalar veya içindeki bağımsız birimler için, yapılacak akustik testler sonucunda akustik performans sınıfını gösterecek olan belgedir.


- Akustik Performans Değerleri nelerdir?

A, B, C, D, E veya F şeklinde ifade edilir (A en yüksek, F en düşük).


- Akustik Performans Değerleri ne olmalıdır?

Yeni yapılacak binalarda en az C, mevcut binalarda kullanım amacının değişmesi durumunda etkilenen bağımsız birimlerde en az D, esaslı tadilat bulunması durumunda ise etkilenen yapı elemanlarında en az D olmalıdır.


- Akustik Raporu kim düzenler?

A-2 Tip Mühendislik Akustiği veya C-1 Tipi Bina Akustiği veya D1-Bina Akustiği Uzmanı sertifikalarından birine sahip kişiler düzenleyebilir. En kapsamlı yetkiye sahip sertifika D1-Bina Akustiği Uzmanı sertifikasıdır.


Akustik Projeyi kim düzenler?

Sadece D1-Bina Akustiği Uzmanı Sertifikasına sahip Akustik Uzmanı düzenler.


Yönetmeliğin adı nedir ve kim yürütür?


Sakarya akustik rapor firması olarak Onha mimarlık akustik rapor hizmeti vermektedir. Sakarya'da en uygun akustik rapor fiyatı için iletişime geçin.


Akustik rapor fiyat almak için mimari projeniz yeterlidir.

Akustik rapor ile ilgili fiyat almak için arayınız.

0532 241 60 26


Türkiye en uygun akustik rapor fiyatı

Sakarya mimarlık ofisi, sakarya mimarlık bürosu olarak sakarya akustik rapor ve akustik proje hizmeti vermekteyiz. Sakarya'da serdivan akustik, adapazarı akustik, erenler akustik, kaynarca akustik, sapanca akustik, akyazı akustik, söğütlü akustik, ferizli akustik, karasu akustik rapor isteyen belediyelerde mimari projeler ile birlikte yapı ruhsatına başvururken akustik rapor istenmektedir. Sakarya akustik rapor ile ilgili en uygun sakarya akustik rapor fiyatları ile ilgili bilgi almak için sakarya akustik rapor ofisimiz ile iletişime geçiniz.

Bu yazımızda, Sakarya en uygun akustik rapor nerden alınır ? sakarya akustik rapor kim verir ? sakarya akustik rapor veren firmalar ? kimler akustik rapor hazırlar ? Sakarya akustik rapor hazırlayan firmalar ? akustik rapor fiyatı ? Sakarya akustik rapor fiyatı? gibi soruların cevaplarını bulmaya çalıştık. Sakarya'da en uygun akustik rapor almak için iletişime geçebilirsiniz.



sakarya akustik rapor, akustik belgesi onha mimarlık
Akustik Rapor




79 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Kommentarer


bottom of page